Stort tjänsteutbud kring Kungsgatan

Kungsgatan är inte bara en av Stockholms mest kända gator, det är också en gata med närhet till det mesta man kan tänka sig. Här andras gammal historia från många år tillbaka men man finner även ett brett utbud av olika typer av företag och tjänster. Oavsett om man är bosatt här, driver ett eget företag eller bara har vägarna förbi finns mycket att utforska och ta del av, alltifrån shopping till hushållsnära tjänster.  

För turister 

För den som spenderar några dagar i Stockholm för att shoppa, äta gott och bara njuta av den stora staden är chansen stor att man hamnar kring just Kungsgatan. Här finns ett stort utbud av butiker som säljer både kläder, teknikprylar, inredning och annat man kan tänka sig för en lyckad shoppingdag på stan. Dessutom finns flera bra restauranger, pubar och fik för den som vill stanna upp och vila benen en stund. Vill man bo mitt i händelsernas centrum finns även en hel del hotell att välja bland, alltifrån budget till lyx och för olika smaker. Den anrika gatan bjuder dessutom på intressant historia och många vackra byggnader att titta på och det finns bra förbindelser för att ta sig till och från olika platser om man vill utforska mer. 

För boenden

Är man bosatt på eller i närheten av Kungsgatan har man nära till dom flesta nödvändigheter man behöver. Är man intresserad av att köpa hushållsnära tjänster i form av till exempel städning kan man välja något av alla dom företag som levererar hemstädning i Stockholm och alla dess olika delar. Faktum är att det finns städfirmor som har sin utgångpunkt på gatan men det centrala läget gör att det finns mycket att välja mellan. Efterfrågar man något speciellt, till exempel under kategorin fönsterputs Stockholm finns även här mycket att hitta i området och just städning och andra hushållsnära tjänster har visat sig vara populärt i Stockholms innerstad. 

Givetvis finns det även andra typer av tjänster man som boende kan utnyttja i närområdet. Det finns bland annat bibliotek att besöka, gym att träna på och biografer, museum och platser för evenemang att spendera sin fritid på. Kort och gott allt man behöver samlat på ett och samma ställe. 

För företag

Har man ett företag beläget i området kring Kungsgatan har man förmodligen också en del branschkollegor i närheten. Troligtvis finns också företag som är verksamma inom andra branscher vilket kan vara en fördel för den som vill nätverka och skaffa sig nya användbara kontakter. Här finner man stora och rikstäckande företag inom alltifrån telecom till försäkringsbolag men också små och nischade småföretagare. Det är ett perfekt område för den som vill finnas centralt i staden och precis som för turister och boenden har man fördelen att ha nära till det mesta – både trendiga lunchställen och förbindelser som buss och tunnelbana. 

Stockholms hjärta och området kring Kungsgatan har mycket att bjuda på för alla typer av människor. Det är en utmärkt plats för såväl företagare som turister och råkar man dessutom ha turen att bo i området finns det mycket man kan utnyttja. Dom hundratals företagen som finns längs med den långa gatan erbjuder varierande tjänster och produkter och det är både lönsamt och populärt att finnas just här.