Pubar på Kungsgatan och i centrala Stockholm

Kungsgatan sträcker sig genom stora delar av centrala Stockholm, och är troligtvis en av stadens största och mest välbesökta gator. På den här gatan hittar man en hel del att göra, och flera pubar finns att besöka här. Ett annat populärt område för krogar är Gamla stan.

John Scott’s

Hos John Scott’s på Kungsgatan 37 kan man kombinera mat och barhängande med sport och nöje. John Scott’s har flera tv-apparater, varav någon av dem med största sannolikhet visar just den sport du inte vill missa.

Åker man hit kanske man också vill spendera någon timme eller två vid deras bowlingbana. Bowlingbanan har alltid öppet från öppning, men stänger lite tidigare än huset på kvällen.

Ardbeg Embassy

När man kanske har varit och bowlat hos John Scott’s på Kungsgatan kan det, om vädret tillåter, vara en god idé att ta en långpromenad till Västerlånggatan 68 i Gamla stan. Här ligger nämligen Ardbeg Embassy, som bjuder på upplevelser i form av fin whiskey- och ölprovning.

När man talar om orden ”whiskeyprovning Gamla stan” i samma mening, är det svårt att inte nämna det här intima stället i stadsdelens kultförklarade kvarter. Whiskeyprovningen hålls av kunnig personal som berättar allt man behöver veta om de olika sorterna.

Fasching

Fasching på Kungsgatan 63 är en mycket anrik pub där man samtidigt kan lyssna till bra livemusik. Traditionellt sett är Fasching en jazzklubb, men idag spelas musik av alla dess olika genrer på deras scen.

Är man intresserad av spel ligger dessutom Casino Monopol i dörren bredvid. För att kolla in spelschemat och de olika artister som är aktuella för spelningar för tillfället, rekommenderas det att gå in på deras hemsida.

Det här är endast axplock av det utbud av pubar som finns på Kungsgatan. Det roligaste är kanske att promenera Kungsgatan själv. På så vis kan man bestämma om man kanske vill bowla hos John Scott’s, lyssna till Jazz på Fasching, eller ta en långpromenad till en bar i Gamla stan istället.